RIO+20  Event Details

HOME  > Activities  > Major Activities

  • Event Overview
  • Major Agenda
  • Event Details
  • Data

Attend the Seminar of World Society of Civil Engineers

  • Date: Jun 16, 2012 (Sat) 09:00~16:45/Place: Auditorium of Rio Stock Exchange
  • Organized by: World Federation of Engineering Organizations (WFEO), World Bank, UNESCO
  • Subject: World's Sustainable Community Day
    • Presented by Kim Gui-Gon, Secretary General of UEA (15 minutes)
  • Attendee: Around 150 persons including Mr. Mayor, Overseas Mayors, representatives of the international organizations, etc.
  • Event Details
    • Presented and discussed the best practices in the world to achieve the sustainable community
    • The Results of meeting shall be delivered to main meeting of Rio + 20

Operated the Special Session Program for Rio+20 GTH

  • Date: Jun 18, 2012 (Mon) 15:00 ~ 16:30/Place: GlobalTownHall
  • Gwanju Metropolitan City (UEA Secretariat)·UNEP (Environment Building Team)
  • Subject: Common Tools and Measurement for Resource Efficiency
  • Attendee: Around 150 persons including Mr. Mayor, Overseas Mayors, representatives of international organizations, etc.
  • Program Details
Detailed Program
Time Personal Information
Contents Remark
15:00 ~ 15:10
(10 minutes)
Opening: Welcome Message, introduction of presenter and panel
  • Arab Holoallah(Director of Sustainable Production and Consumption Division),UNEP
15:10 ~ 15:20
(10 minutes)
Keynote Speech
Vision and direction of urban environment policy to save Earth and city
  • Gang Un-Tae (Mayor of Gwangju Metropolitan City and Co-President of UEA)
15:20 ~ 15:30
(10 minutes)
Presentation Ⅰ
Development of the common measuring method for resource-efficient city
  • Gael Mainguy (Senior Editor-in-Chief of Veolia Environment)
15:30 ~ 16:40
(10 minutes)
Presentation Ⅱ
Major outcomes of 'Urban CDM' Researches
  • Kim kwi-Gon (Secretary General at UEA)
15:40 ~ 16:20
(40 minutes)
Open Forum (5)
Related to the development of city sustainability measuring tools
Proposal for the registration of Urban CDM
  • James Sycosipi Numalo(Mayor of Durban City, South African)
  • Susan Saltz (ICLEI Official)
  • Rafael Tuts (Direcor of UN-Habitat Training Division)
  • Dan Hoenwag (Senior Urban Experts of World Bank
  • (To be advised) UNFCCC Official
16:20 ~ 16:30
(10 minutes)
Closing
Summary of agenda, presented in relation with GI-REC
  • David Miller (Former Mayor of Toronto City and President of C40)

Interview with the Mayor of Rio and Signed the Cooperation MOU between Two Cities

  • Date: Jun 18, 2012 (Mon) 17:30 ~ 18:00
  • Place: Copacabana Fortress (C-40 Conference Room)
  • Programme (Progressed by: Sequential Interpretation)
Programme
Time Content Remark
17:00 ~ 17:05 Introduction of the Attendees Host
17:05 ~ 17:15 Greetings from the of Mayor of Rio de Janeiro
17:15 ~ 17:25 Greetings of the Mayor
17:25 ~ 17:30 Signed the Cooperation MOU between Two Cities

Attended the C40 Mayor Summit by Invitation

  • Date: Jun 19, 2012 (Tue)/ Place: Copacabana Fortress
  • Organized by: Rio de Janeiro City, Coppe/UFRJ, World Bank
  • Subject: Official Event of the C-40 Cities
  • Attendee: Around 100 persons
    • Mayors of C40 member cities, mayor of Gwangju Metropolitan City, Urban Climate Change Reseach Network(UCCRN), Oswaldo Cruz Association, Earth Policy Association at Columbia University, Rio de Janeiro City, REpresentative of World Bank, city authorities, etc)
  • Major Contents
    • Almost 100 world's renouned or prominent mayors shared their policies on the sustainable development such as C40 Urban Climate Leadership Group, UCLG, etc
  • Program Details
Detailed Programme
Time Contents Remark
09:30~10:00
(30 minutes)
Site Tour of C40 mayors
Copacabana Fortress
10:00 ~ 10:50
(50 minutes)
Opening ceremony & Event related to press
Greetings
Presentations of C40 mayors
  • Host City Mayor, Paes
  • Bloomberg
    (President of C40 and Mayor of)
11:10 ~ 12:10
(60 minutes)
Round table conversation 1 (Governance on the sustainable development, policy supports, and institutional structure)
Open presentations of C40 cities
  → Sharing opinions among mayors
  • C40 City Mayors
12:30 ~ 14:00
  • Lunch

Special Lecture Invited by World Bank

  • Date: Jun 21, 2012 (Thu). 12:30 ~ 14:00(50 minutes of mayor's lecture)
  • Place: World Bank Conference Room (13th Floor) at Washington DC
  • Attendee: 100 persons including the executives and employees of World Bank, overseas Korean residents, etc.
  • Subject: Toward the Low Carbon Green City of Gwangju
  • Program Details
Detailed Programme
Time Contents Remark
11:30 ~ 12:30
(60 minutes)
Luncheon
Executives and employees of World Bank
  • Mayor
12:30 ~ 12:40
(10 minutes)
Introduction of invited guests
Mayor, executives of World Bank, etc
  • World Bank's Host
12:40 ~ 13:30
(50 minutes)
Special Lecture of Mayor
Vision and direction of urban environmental policy saving the Earth and cities
  • Mayor
13:30 ~ 13:50
(20 minutes)
  • Question and Answer
  • World Bank's Host
13:50 ~ 14:00
(10 minutes)
Signing ceremony for urban information sharing site (UKP)
Open the Gwangju City and UEA information sharing site at the World Bank's homepage
  • Major
17:00 ~ 18:30
  • Dinner
처음으로